Getuigenis tandarts Hugues Grégoir: "Ik wilde mijn patiënten niet in de steek laten"

Tijdens de renovatiewerken van zijn solopraktijk in Schaarbeek kon tandarts Hugues Grégoir eigenlijk gerust een maand op vakantie vertrekken. Maar hij koos ervoor om de continuïteit van zijn tandzorg te verzekeren en hij huurde hiervoor een mobiel dentaal cabinet van de Brusselse start-up Mobile Clinic.

“Mijn solokabinet in Schaarbeek was aan dringende renovatie toe”, steekt tandarts Grégoir van wal. “De maand augustus van 2015 leek goed gekozen, een vakantiemaand. Maar toch wilde ik mijn patiënten niet in de steek laten, al kon ik evengoed zelf enkele weken verlof opnemen terwijl de architect en de aannemers het kabinet volledig stripten en heropbouwden. Ik besloot om te blijven werken en ik herinnerde me van de DENTEX-beurs van 2014 op Brussels Expo dat Mobile Clinic daar een volledig ingericht mobiel tandheelkundig kabinet had opgesteld. Ik was op de stand langsgeweest en vond dat het concept, dat tandarts en bedrijfsleider Gauthier Lescrenier had uitgedacht, bijzonder intelligent en efficiënt was. Op een beperkte plaats kan men dus in de meest optimale en hygiënische omstandigheden kwalitatieve tandzorg verstrekken. Intussen had ik al links en rechts andere positieve geluiden opgevangen en toen besloot ik om bij Mobile Clinic een mobiel kabinet voor een vijftal weken te huren.”

Installatie

Tandarts Grégoir: “Gauthier Lescrenier van Mobile Clinic heeft het mobiel tandartsenkabinet zelf gebracht en pal voor mijn praktijk op de straat neergepoot. In een minimum van tijd zorgde hij voor de aansluitingen van alle nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, informaticia) en hij heeft op heel korte tijd alle praktische informatie over de installaties en werking uitgelegd. Ik dacht eerlijk gezegd dat dit veel meer tijd in beslag zou nemen, maar dat bleek dus helemaal niet het geval te zijn.”

Wel geen invasieve tandartszorg

“Het klopt inderdaad dat het de eerste dagen wat wennen was. Niet alleen voor de patiënten, maar vooral voor mij. De consultatieruimte van het mobiele kabinet oogt wel groter éénmaal men binnen is, het is een kwestie van zijn draai te vinden en om zijn eigen instrumenten een plaats te geven. Die trays met instrumenten maakte ik op voorhand binnenshuis klaar en dankzij de lift van het mobiele kabinet kon ik twee instrumentenkarren probleemloos de consultatieruimte inrollen. Een mobiel kabinet vraagt om een andere logistieke aanpak maar ook dat is een kwestie van enkele dagen voor men eraan is gewend. Voor de patiënten was het eveneens een bijzondere ervaring. De meeste patiënten waren toch wel verwonderd en aangenaam verrast dat er binnenin veel ruimte was, zelfs voor een kleine wachtzaal, terwijl ze van buitenaf net het omgekeerde dachten”, aldus tandarts Grégoir.

Hoewel in het mobiele tandartsenkabinet van Mobile Clinic alle apparatuur en inrichting aanwezig zijn om invasieve tandzorg te verstrekken, verkoos tandarts Hugues Grégoir om die zorg niet in te plannen: “Strikt genomen kon ik het doen maar gezien de korte huurperiode leek het me omwille van heel wat praktische factoren gewoon verstandig om die specifieke tandzorg in mijn eenmaal gerenoveerd kabinet in te plannen en me vooral toe leggen op de normale tand- en vasteprothesezorg in het mobiele kabinet.”

Buurtdynamiek

Het mobiele tandartsenkabinet van Mobile Clinic trok ook de aandacht van de buren in de straat. “De buren en de inwoners van de straat vonden het best wel een mooi ogend kabinet. Zo mooi zelfs dat ze schrik hadden van inbraak en of beschadiging door graffiti. Al vlug bleek dat sommige buren een extra oogje in het zeil hielden, vooral ’s avonds en dit vanuit hun woning of appartement. Om er zeker van te zijn dat niemand zou schade toebrengen. Het zorgde voor een buurtdynamiek die buren dichter bij elkaar bracht. Ik ervoer dit als heel hartververwarmend vanuit de buurt”, aldus tandarts Hugues Grégoir.

“Of ik zonder problemen Mobile Clinic zou aanraden aan een collega? Uiteraard. Niet alleen is het een fantastische tijdelijke oplossing, de professionele service en de beschikbaarheid van zaakvoerder-tandarts Gauthier Lescrenier zorgden voor een rimpelloos verloop tijdens de huurperiode. De renovatiewerken zouden maar vijf weken duren, maar door omstandigheden had ik het mobiele kabinet twee weken extra nodig. Dat bleek geen enkel probleem zijn en kon ik geleidelijk de zorgactiviteiten in mijn nieuw gerenoveerd kabinet opstarten. Ik ben heel blij dat ik een mobiel tandartsenkabinet bij Mobile Clinic heb gehuurd voor mijn patiënten, want achteraf bekeken was augustus vorig jaar voor mij best een heel drukke werkmaand en kon ik tenslotte ook nog geld verdienen”, besluit tandarts Hugues Grégoir uit Schaarbeek.

 

Getuigenis gepubliceerd in tandartsenblad Le Point, editie januari-februari 2016.

Mobile Clinic@Academiënpaleis

Mobile Clinic was de bevoorrechte partner van het "Up to Date" symposium, dat op 8 mei in het Academiënpaleis werd gehouden. 

Het was een waar genoegen voor al onze medewerkers om met een prachtig uitzicht op het Koninklijk Paleis te kunnen werken... 

"Mobile Clinic brings healthcare everywhere" 

(8 mei 2014)

Mobile Clinic@Strombeek-Bever

Mobile Clinic bracht enkele dagen door in de vestiging van Procter & Gamble in Strombeek-Bever, om er raad te geven over tandenpoetsen. 

Een evenement dat een groot succes kende, zoals blijkt uit de foto's... 

"Mobile Clinic brings healthcare everywhere"

 (van 12 tot en met 16 mei 2014)

Mobile Clinic@Waterloo

Afgelopen donderdag was Mobile Clinic de bevoorrechte partner van Medifinance en Medicimmo in Waterloo.

Voor de gelegenheid is Mobile Clinic op stap gegaan in de discotheek Acte 3, tot groot genoegen van de twintig jonge tandartsen die erbij waren.  

"Mobile Clinic brings healthcare everywhere" 

(20 maart 2014)

Mobile Clinic@Vilvoorde

Afgelopen donderdag was Mobile Clinic in Vilvoorde voor de première van de nieuwe "Cross Action" tandenborstel van Oral-B.

Voor de gelegenheid plaatste Mobile Clinic zich aan de waterkant, met zicht over het Kanaal... 

"Mobile Clinic brings healthcare everywhere"

(13 maart 2014)

Kantooruren

Maandag - vrijdag: 9:00 u - 18:00 u

Weekend: Gesloten

Neem contact op

Contactgegevens

 • Exploitatiezetel :
  Sterrenkundigenstraat 42 bte 1
  1180 Brussel

  Socialezetel :
  Dieweg 54A
  1180 Brussel
 • Gsm: +32 (0) 476 53 05 19
  BTW: BE 0541.835.268
  Belfius: BE47 7512 0674 0180

Klantenondersteuning